dimecres, 25 d’abril del 2007

Costo del gueno



Una escampada de cartells plens de faltes d'ortografia i que semblaven una broma va descobrir la setmana passada un petit traficant d'haixix de Badalona, traït per la seva estratègia publicitària o bé per algú que el va voler delatar. El text penjat per les parets del barri assegurava que en una casa determinada un tal Marcos venia «xocolata de la bona». Els veïns i el director d'un institut ho van denunciar i la policia va comprovar que el tràfic s'estava produint realment: l'anunci no era cap broma.

El director d'un institut del barri de Sant Roc va trobar una còpia del cartell al pati del centre i el va portar als Mossos. El seu advertiment va coincidir amb les trucades de diversos veïns, que asseguraven que hi havia cartells anunciant venda d'haixix per tota la zona, molt freqüentada per adolescents. El text tenia tantes faltes d'ortografia que quedava clar que eren deliberades, i tot feia pensar que es tractava de l'obra d'un bromista: algú volia ridiculitzar els nois que intentessin comprar la droga o bé pretenia ficar en un embolic un enemic, el suposat traficant.

Tot i els dubtes, els Mossos van investigar-ho. «Era fàcil, ho havíem d'intentar, encara que semblés una presa de pèl», explicava ahir el cap de seguretat ciutadana de la comissaria de Badalona, el sotsinspector David Carrasco.

Agents de paisà situats en una casa veïna van comprovar que, efectivament, a casa del traficant hi havia una petita obertura a la reixa de la finestra. Seguint les instruccions precises i el plànol del cartell, els adolescents s'hi acostaven i xiulaven, com es demanava. Aleshores, Marcos –era el seu nom real– treia una mà, agafava els diners i donava al comprador les barretes d'haixix sol·licitades, d'uns cinc grams cada una. En una tarda, es van produir dotze vendes, la meitat de les quals a nois menors d'edat. Un cop identificats els compradors i confiscat l'haixix, els Mossos van picar a la porta i van detenir el traficant, de 32 anys. El jutjat de guàrdia el va deixar en llibertat, però imputat per un delicte contra la salut pública.



Noticia extreta de El punt